Veste buna pentru economie: Parlamentul European cere aderarea României la spațiul Schengen până la finalul anului

Europarlamentarul Siegfried Mureșan a votat o nouă rezoluție a Parlamentului European care cere aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen până la finalul anului.

Rezoluția a adunat 526 de voturi „pentru”, 57 „împotrivă” și 42 de abțineri din partea membrilor Parlamentului European. Europarlamentari din toate colțurile continentului și din toate familiile politice proeuropene și-au arătat, astfel, susținerea pentru aderarea României și Bulgariei la spațiul de liberă circulație.

România este pregătită de 12 ani să adere la Schengen. Tot de 12 ani, Parlamentul European cere să fim integrați în spațiul Schengen tocmai fiindcă suntem pregătiți.

Rezoluții ale Parlamentului European din anii 2011, 2018, 2020, 2021, 2022 și, iată, 2023 au solicitat acest lucru. Două misiuni independente de experți care au vizitat România anul trecut au reconfirmat că țara noastră îndeplinește toate condițiile de aderare.

Toate instituțiile europene și 26 din 27 de țări membre susțin aderarea României la spațiul Schengen. Singura care se opune este Austria.

Guvernul Austriei invocă probleme cu migrația pe care nu România le-a provocat, dar pe care vrem să le rezolvăm. Astfel, au fost luate măsuri importante în ultimele luni la nivel european pentru gestionarea problemelor de migrație de pe continent.

Opoziția Austriei este nejustificată. De aceea noi, Parlamentul European, cerem Austriei să ia cât mai repede decizia corectă și să aprobe aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen.” a declarat europarlamentarul.

Aboneaza-te la Podcastul BANUL