Veste importanta pentru milioane de romani: De cand cresc pensiile si cu cat?!

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Marius Budăi, a vorbit despre majorarea pensiilor românilor, dar și ce se întâmplă cu negocierea PNRR-ului pe partea de pensii.

Marius Budăi a explicat în ce stadiu se află discuţiile cu cei de la Comisia Europeană privind modificarea PNRR.

„Suntem in situatia in care tot mai multi lideri europeni ni se alatura demersului de negociere cu cei din Comisia Europeană a celor două aspecte legate de sistemul de pensii, procentul de 9,4 % şi acel an 2070. Acum cateva zile, secretarul general al Sindicatului din UE a trimis o scrisoare Comisiei Europene in care îşi exprimă punctul de vedere în sensul că trebuie să discutăm acele două aspecte. Inaintăm discutiile şi cu reforma pensiilor, cu contractul de asistenta cu banca Mondiala.

Nu ne dorim sa punem in pericol PNRR.

Suntem atenţi la ceea ce se întampla, la dinamica cifrelor. Dinamica cifrelor la preturi arata că seniorii acestei tări au nevoie de un sprijin din partea Guvernului. Vine acum al doilea pachet social”, a declarat Marius Budăi la România Tv.

Ministrul a dezvăluit că pensionarii cu venituri mici îşi vor primi cardurile sociale începând cu 1 iunie, după care vor primi şi banii aferenţi lunii iunie.

„In aceste zile se poarta discutii cu furnizorii de carduri. Vor trebuie confectionate, imprimate cu datele cu caracter personal, si vor fi distribuite. Incepand cu 1 iunie se va incepe distribuirea cardurilor, după care vor primi si primii bani aferenti lunii iunie”, a mai precizat Budăi.

Referitor la cota unică, Budăi a reamintit că „pensionarii care au pensii până în 2.000 de lei au impozit 0.

Ce depășește 2.000 de lei avem un impozit 10%. Avem un impozit diferențiat şi la societăți comerciale: 16% pe profit, 1% pe venit. Avem de altfel şi taxarea pe sănătate tot din pachetul sprijin pentru România în care cei 200 de lei pe care îi punem la dispoziția mediului de afaceri să îi dea angajaților peste salariul minim să nu fie taxați, a declarat ministrul, la Antena3.

Aboneaza-te la Podcastul BANUL