VIDEO – Cum arata casa de 16.000 de euro, care oferta tot confortul necesar unei familii!?

Case mobile sau locuinţe din containere. Sunt noile trenduri care încep să aibă tot mai mulţi adepţi şi în România. Costurile pornesc de la 16 mii de euro şi ajung la cel mult 40 de mii euro în funcţie de dotări, anunta Digi24.ro.

Chiar dacă au între 4 și 8 metri pătrați, casele pe roți sunt compartimentate în aşa fel încât oferă tot confortul. Au bucătărie, living, baie și dormitor iar spațiul este folosit mult mai eficient. Gabriela locuiește într-o astfel de casă de mai bine de 2 luni.

Îmi dă libertatea să îmi schimb locația dacă vreau. Poate că plec săptămâna viitoare și vreau să am libertatea asta, vreau să am biletul ăsta de călătorie în buzunar”, spune Gabriela Luca proprietar al unei case pe roți.

Tot mai mulți români se orienetează spre aceste locuințe mobile.

În România sunt acum doar 4 firme care produc astfel de case mobile. Locuinţa se ridica în cel mult 4 luni.

Nici nu ne-am gândit că o să vindem așa de repede prima noastră casă în România”, spune Botond Szakacs inginer.

O casă mobilă costă între 16 și 40 de mii de euro, în funcție de dotări.

O variantă ceva mai ieftină şi mult mai spaţioasă este casa din containere.

Locuinţa poate fi o soluţie optimă pentru cei care vor să folosească la maximum terenul pe care îl au. O casă din containere cu o suprafaţă de 100 de metri pătraţi costă aproximativ 30.000 de euro, iar construirea ei durează doar zece zile.

Cererea a început substanţial să crească. Sunt mai sceptici până în momentul când văd construcţia finalizată, să spunem”, spune Delu Toniţă, manager firmă de containere.

Firma produce 1.000 de module pe an pentru clienţi din România şi din Germania.

Sursa: Digi24.ro

Aboneaza-te la Podcastul BANUL