Stiati ca Posta Romana are angajati 200 de IT-isti? Ce fac acestia?

„Am o directie IT cu 200 de persoane. Vi s-a parut cumva ca Posta a facut ceva in domeniul IT cu 200 de angajati? Nimeni nu va pleca de aici, dar daca cineva considera ca va veni la serviciu si va pleca la ora 16:00 doar ca sa-si ia salariul se inseala amarnic.”, a spus luni Elena Petrascu, noul director general interimar al Postei. Sunt persoane care semnau condica de azi pana luna viitoare si care dadeau prin companie numai cand doreau si care veneau pe la ora 5-6 in companie si faceau karaoke. Gata! S-a terminat!”, a spus aceasta. ’56 de posturi de conducere dintr-un total de 102 de posturi in structura centrala vor fi desfiintate in perioada urmatoare si incepand de marti, 10 octombrie, vor inceta toate detasarile de angajati la alte ministere sau autoritati, precum ANCOM’, a spus aceasta.

  • „In sediul central al companiei erau 102 functii de conducere, 13 pozitii de director si restul sefi de departamente si de birou. Ca om care a lucrat 2 ani in aceasta companie si m-am lovit de acesti sefi am stiut ca in anumite zone organigrama este umflata. Prin decizia Consiliului de Administratie sunt reduse 56 de posturi de conducere. Am ramas cu 46 posturi de conducere. Nimeni nu va fi concediat si dat afara. Nu merg pe principiul am venit si dau afara, dar vor ramane in companie numai cei care constientizeaza ca Posta trece prin momente foarte grele”, a spus luni Elena Petrascu, noul director general interimar al Postei.

Noul Consiliu de Administratie al Postei Romane a aprobat miercuri, 4 octombrie, desfiintarea a 56 de posturi de conducere (la nivel central), reprezentand o economie de 424.000 lei lunar la salariile de baza si 92.000 de lei lunar la indemnizatiile de conducere, din bugetul pentru salarii al companiei, a anuntat Ministerul Comunicatiilor. De asemenea, a fost revocat si directorul general interimar, Rares Stanciu, care fusese numit in luna septembrie, in locul sau fiind numita, pentru un mandat de 4 luni, Elena Petrascu, fosta sefa de cabinet a Ministrului Lucian Sova.

  • „Foarte multe posturi din organigrama, fie ca erau de conducere sau executie, erau prin detasari. Au fost detasati oameni la ANCOM, la alte ministere, la Compania de drumuri etc. Codul Muncii iti permite sa faci detasari in interesul institutiei. Masura pe care o voi lua maine este de incetare a tuturor detasarilor, ceea ce nu inseamna ca nu vom face o analiza si daca acele persoane au lucrat in beneficiul companiei le voi solicita detasarea. Nu intentionez sa dau pe nimeni afara, ci le voi oferi posturi de executie sau de consilieri personali”, a spus luni Elena Petrascu.

Aceasta a confirmat faptul ca unul dintre directorii afectati de incetarea detasarilor este Ciprian Bolos, numit prin detasare director executiv de dezvoltare in cadrul arbitrului telecom (ANCOM). Acesta si toti cei afectati de incetarea detasarilor vor avea optiunea de a reveni in Posta pe alte posturi de executie sau sa renunte la colaborarea cu Posta Romana.

Principala masura pe care vrea sa o indeplineasca Elena Petrascu in mandatul sau de 4 luni este de a finaliza tot ceea ce tine de companie in procedura de capitalizare a Postei Romane.

  • „In prezent se lucreaza la testul investitorului privat. Astfel, maine trebuie sa dam catre Deloitte un raport privind estimarile de venituri si cheltuieli pana in 2023”, a spus Elena Petrascu.

Cel putin jumatate dintre posturile de conducere din structura centrala din Bucuresti a Postei Romane ar urma sa fie eliminate luna viitoare, ca parte a reorganizarii companiei prin infiintarea centrelor de profit la nivel regional, a precizat joi, intr-un interviu pentru HotNews.ro, Ministrul Comunicatiilor, Lucian Sova. „Cred ca imediat trebuie o restructurare a managementului central ca etapa intermediara pana la adoptarea noii organigrame, care sa contina si regionalizarea. Vom reduce numarul de posturi din structura centrala si vom genera 6 sau 10 posturi de conducere de regionale”, a spus acesta.

Sursa: Hotnews.ro

Aboneaza-te la Podcastul BANUL