Unde se duce banul: Secretara de primarie de comuna platita cu 23.000 de lei pe luna!

Peste 23.000 de lei pe lună. Acesta este salariul pe care l-a primit fosta secretară a unei primării dintr-o comună din Satu Mare. Totul a ieşit la iveală după un control al Curţii de Conturi, care mai arată că şi edilul, viceprimarul şi un poliţist local au încasat, ilegal, zeci de mii de lei. Prejudiciul total depăşeşte 330.000 de lei, informeaza Digi24.ro.

Zenoviu Bontea, primarul comunei Păulești, jud. Satu Mare: „Este de-a dreptul o anomalie pe care eu, sincer vă spun, nu pot să mi-o explic. Astfel de anomalii au mai fost și în alte luni, spre exemplu s-a ajuns într-o altă lună la 23 de mii de lei net.”

Zenoviu Bontea este primar din iunie anul trecut. S-a crucit când a văzut sumele ameţitoare remunerate ilegal, semnalate de controlul Curţii de Conturi.

Zenoviu Bontea, primarul comunei Păulești, jud. Satu Mare: „Spre exemplu, în februarie 2016, secretara comunei Păulești, doamna Sava Eva, a încasat 19.000lei.”

Documentele arată că doar secretara primăriei din comună a încasat, nejustificat, peste 230.000 de lei. Jumătate reprezintă sporuri şi indemnizaţii de conducere, iar cealaltă jumătate… alte sume. Femeia se apără și a declarat pentru Digi24 că banii i se cuveneau .

Eva Sava, fosta secretară a comunei Păulești, jud. Satu Mare: „Dacă se verifică actele atunci trebuie să reiasă că eu, pe lângă salariu, am primit retroactiv bani pentru proiect. Atât comentez, nimic altceva.”

Zenoviu Bontea, primarul comunei Păulești, jud. Satu Mare: „A susținut că ar fi luat sporuri pentru administrarea fondurilor europene, dar pentru aceasta trebuia să aibă niște ștate, niste pontaje, așa zice legea, ori acelea nu există.”

Curtea de conturi a mai descoperit că de bani nemeritaţi au mai beneficiat fostul primar, viceprimarul, dar şi un fost poliţist local, fiul contabilei primăriei de la acea vreme. Prejudiciul în cazul lor este de peste 100 de mii de lei.

Iosif Nagy, fostul primar al comunei Păulești, jud. Satu Mare: „Trebuie luată contabila, trebuie întrebat cum a fost pontat, trebuie întrebat cum a fost socotit, secretara, contabila și ei știu mai bine. Eu în 2015-2016 am fost internat de vreo 6-7 ori la spital și am și cam lipsit.”

Odată cu primirea deciziei Curții de Conturi, primăria va începe procedura de recuperare a banilor.

Sursa: Digi24.ro

Aboneaza-te la Podcastul BANUL