ANAF a pus sechestru pe un club de traditie in fotbalul romanesc

Agenția Antifraudă a pus sechestru pe drepturile federative a șase fotbaliști de la Poli Timișoara. Decizia vine după ce clubul a mai pierdut doi jucători la comisii, susține tmsport.ro.

În urmă cu câteva săptămâni, o serie de jucători au fost înștiințați de ANAF că s-a pus sechestru pe drepturile lor federative. Concret, la un viitor transfer, Poli nu ar primi bani, ci acei bani ar veni în contul datoriei la stat. Este vorba de jucătorii Lucian Oprea, Sebastian Velcotă (împrumutat la Școlar Reșița), Harald Fridrich (împrumutat la CSM Lugoj), Ștefănel Covalschi (plecat sub formă de împrumut la Horezu, în Liga a IV-a, dar încă sub contract cu Poli), Cristian Bocșan și Cătălin Doman (căruia iarna trecută i s-a prelungit contractul până în 2020, deși e mai mult accidentat decât apt de joc).

Pe lângă sechestru, clubul a mai pierdut miercuri doi jucători la Camera Națională de Soluționare a Litigiilor. Este vorba de Sebastian Mailat și Alex Cherecheș (ultimul, împrumutat la Millenium Giarmata).

În ceea ce privește ANAF, Poli a primit un cartificat fiscal 0 pentru a putea primi bani publici, după ce a eșalonat o datorie ce depășea un milion de euro. Clubul e obligat să plătească lunar 50.000 de euro la ANAF altfel riscă noi popriri pe conturi. Într-un final, banii publici nu se vor aloca oricum, iar alb-violeții vor avea de trecut prin vremuri negre.

Aboneaza-te la Podcastul BANUL