Cine este adevăratul organizator al protestelor din 10 august

Acțiunea de vineri a Diasporei, din piața Victoriei, a rămas fără organizator. Reprezentanți ai primăriei si a unor ONG-uri s-au întâlnit la sediul municipalității pentru a ajunge la un consens.

Marele protest, de pe 10 august, anunțat de românii care muncesc în străinătate nu mai are niciun organizator. Federația Românilor de Pretutindeni ar fi renunțat să mai organizeze manifestația cu toate că protestul este autorizat. ONG-ul a contrazis autoritățile și susține că nu a primit niciun document oficial în acest sens.

Astăzi, la primăria Capitalei au avut discuții cu reprezentanții mai multor organizații non-guvernamentale care s-au arătat interesaţi de organizarea protestului.

Redăm mai jos integral postarea lui Tudor Cârstoiu:
,,Colegul nostru Dan Baban (cel care a depus notificarea PACT pentru România legat de protestul din 10 August inca din iunie) a primit astazi un e-mail in care a fost invitat la discutii la primarie alaturi de alti oameni/organizatii care au depus notificari pentru 10 August.(screenshot in atasament)
Stim ca este o capcana pentru a cauta eventuali tapi ispasitori dar dorim sa ne asiguram ca PMB ia toate masurile necesare pentru buna desfasurare a evenimentului.
Vom cere ca intreaga intalnire sa fie inregistrata si vom da declaratii la finalul intalnirii.
PACT pentru România a delegat pentru aceasta intalnire pe subsemnatul si pe Cristian-Mihai Dide, presedintele asociatiei Evoluție În Instituție.”

 

Aboneaza-te la Podcastul BANUL