”Prevenția este mesajul cheie și calea pentru a preveni mii de decese” – Superbet se implică în lupta împotriva cancerului la sân

Conștientizarea, prevenția, depistarea precoce și accesul la tratamente adecvate sunt tot atâtea căi de îmbunătățire a ratei de supraviețuire în cancerul de sân. Acesta este mesajul cheie al tradiționalei curse Race for the Cure România 2023 susținută al patrulea an la rând de Fundația Superbet și organizată sub patronajul Ambasadei Italiei la București.

Fundația Superbet, reprezentată de președinta Augusta Dragic este și anul acesta alături de Fundația Renașterea în organizarea tradiționalei curse caritabile Race for Cure Romania pe 11 iunie.

În vederea prezentării ediției din acest an, pe 30 mai a avut loc conferința de presă la care au luat cuvântul președinta Fundației Renașterea, Mihaela Geoană și Ambasadorul acesteia, Andreea Esca,  alături de vedete, jurnaliști și medici precum Dr. Diana Loreta Păun, Consilier Prezidențial, Dr. Dragoș Median, Medic oncolog, Spitalul Filantropia, Dana Deac, jurnalist și Ambasador Asociația de Sprijin a Pacientului Oncologic și învingătoare în lupta cu cancerul.

Cursa este un eveniment de conștientizare a riscurilor legate de cancerul de col uterin, de promovare a prevenției și de strângere de fonduri pentru a ajuta femeile din Romania să aibă acces la investigații și tratamente de prevenire și combatere a cancerului de sân și de col uterin.

“Pentru al patrulea an consecutiv, susținem una dintre cele mai vizibile campanii dedicate sănătății femeii. Prevenția este mesajul cheie și calea pentru a preveni mii de decese cauzate de cancer. Avem acum la dispoziție programe moderne de mamografie ce pot reduce mortalitatea prin cancer de sân cu peste 40%. Mă implic în fiecare an ca femeie și ca medic, ca formație profesională, cu convingerea că an de an reușim prin acest eveniment să salvăm vieți ”, a ținut să spună Augusta Dragic.

Conferința de presă a fost urmată de un Pink Nic, eveniment de awareness cu vedete, sportivi și influenceri la care au participat Anamaria Brânză, Horia Brenciu, Andreea Cigolea, Mihai Covaliu, Amalia Enache, Diana Enciu, Larisa Iordache, Ana Iorga, Sabina Iosub, Maria Linda, Lora, Sonia Argint, Adelina Pestrițu, Lavinia Petrea, Andreea Raicu, Dana Rogoz, Alessandra Stoicescu, Madalina Tanasa, Iuliana Tudor și alții.

Invitații au fost implicați în activități surpriză la corner-ul Fundației Superbet – au putut realiza brățări la atelierul Splend’or, au jucat șah cu piese butaforice, au contribuit la lucrarea artistului Paul Budan – HOPE – Cocorii pentru vindecare. Inspirat din faptul că peste 1.000 de tinere femei și-au pierdut anul trecut viața în România din cauza cancerului de sân triplu negativ, iar alte peste 2.400 au aflat că suferă de acest tip de cancer, artistul împreună cu invitații Fundației, vor contribui la realizarea unei instalații artistice alcătuite din 1.000 de cocori origami, care simbolizează împlinirea unei dorințe, speranța și vindecarea. Participanții la atelier vor putea transmite o încurajare pentru 100 de paciente aflate în tratament în acest moment, realizând un cocor origami roz, personalizat cu mesajul fiecăreia.

Race for the Cure este cea mai mare cursa internațională destinată promovării sănătății și luptei împotriva cancerului de sân, cel mai mare și de succes eveniment de informare și de strângere de fonduri pentru sănătatea femeii. Aflat la a noua ediție in țara noastră, Race for the Cure aliniază România la linia de start a Europei în cursa pentru prevenirea și combaterea cancerului la femei.

Traseul cursei de alergare / plimbare de 5 k din București este următorul:  Start – esplanada Stadionului Național Arcul de Triumf – str. Alexandru Constantinescu, Arcul de Triumf, Șos. Kiseleff, până în Piața Victoriei, cu retur pe Șos. Kiseleff, până la Arcul de Triumf, continuând pe str. Alexandru Constantinescu, până la Poarta Roz. Traseul Pink Walk de 1 km este: Start – esplanada Stadionului Arcul de Triumf str. Alexandru Constantinescu, Arcul de Triumf și retur pe același traseu, dar cu sensurile delimitate de garduri și bandă de semnalizare, până la Poarta Roz.

Pentru angajații Grupului Superbet care se înscriu la “Race for Cure”,  Fundația Superbet va dona taxele de înscriere, pentru a încuraja cât mai mulți colegi să participe.

“În ultimii ani, Superbet a avut cea mai numeroasă echipă la “Race for Cure”. Și anul acesta sperăm să fie la fel. În familia Superbet, toți colegii sunt încurajați să facă mișcare, să aibă un mod de viață sănătos și totodată să ajute de fiecare dată când au ocazia”, a mai declarat Dragic.

La ediția din 2022 a cursei Race for the Cure România, s-au înscris 2.730 de participanți și tot atâtea teste medicale gratuite au fost oferite femeilor vulnerabile, la Centrul Medical de Excelență Renașterea din București și prin intermediul Unității Medicale Mobile Renașterea.

Pentru înscrierea unei echipe direct la sediul Fundației, se poate trimite un mesaj de solicitare pe adresa de email –  [email protected] / [email protected].

Parteneri instituționali: Complexul Național Sportiv Arcul de Triumf, Federatia Romana de Rugby, Comitetul Olimpic si Sportiv Roman, Societatea Națională de Cruce Roșie.

Sponsorii Diamond – Kultho, Fundatia Superbet alături de sponsorii Gold – Catena, Gilead, MSD, bronz – Banca Transilvania, Novartis, Cec Bank, Pfizer, Roche, Astrazeneca, Kpmg Legal și susținători precum

Coca Cola, Hervis, Ana Hotels Poiana Brașov, Ana Hotels Europa Eforie Nord, Granini.

Despre Fundația Superbet

Prin Fundația Superbet, Grupul Superbet, cel mai mare operator din industria de Betting & Gaming din România, derulează o varietate de programe CSR prin care se implică în viața comunității.

Fundația promovează educația, performanța, valorile culturale și susține realizarea unor acțiuni și materiale (cărți, filme, programe culturale etc.) care contribuie la educație, informare corectă sau la dezvoltarea unor abilități.

Din 2019 încoace, Fundația Superbet continuă să finanțeze proiectul de suflet, șahul. Din 2019, este și partener strategic al Federației Române de Șah. Și din același an, aduce în București, an de an, elita șahului mondial, care participă la circuitul internațional Grand Chess Tour, inspirat de Garry Kaparov.

În 2022, Fundația a demarat și proiectul-pilot “Șahul – de la învățarea în clasă, la povești de spus acasă  – „The SuperGambit”. Bazat pe metodologia dezvoltată de Fundația pentru Șah Kasparov, proiectul este implementat în parteneriat cu Asociația Step by Step.

Despre Race for the Cure

Race for the Cure reprezintă cel mai important eveniment global de constientizare, educare și strângere de fonduri pentru cancerul de sân. Inaugurată în anul 1983, Komen Race for the Cure a evoluat de la o cursă cu 800 participanți în Dallas, la peste 150 de curse, pe 4 continente, cu peste 1,6 milioane de participanți în întreaga lume.

Pentru Fundația Renașterea, acest eveniment reprezintă un bun prilej de a promova mesaje pentru prevenirea și depistarea precoce a cancerului, de a reaminti femeilor că cel mai bun tratament este prevenția, iar informarea corectă, sportul și optimismul sunt rețeta propriei noastre sănătăți.

Primele opt editii ale evenimentului s-au bucurat de participarea a peste 21.100 de persoane, din care peste 500 au fost învingătoare în lupta cu cancerul.

Aboneaza-te la Podcastul BANUL