PSD-ul scoate banul de la investitii! Ministerul Energiei a cerut repartizarea dividendelor de la Nuclearelectrica!

Programul de guvernare al PSD-ALDE este tot mai mult in impas, iar pentru a tine in frau promisiunile electorale exponentii politici recurg la fel si fel de metode pentru a atrage fonduri la dispozitia guvernului. Asa se face ca Ministerul Energiei a solicitat introducerea pe ordinea de zi a Adunării Generale Ordinare şi Extraordinare a acţionarilor Nuclearelectrica, din 28 septembrie, a unui punct ce vizează aprobarea distribuirii sumei de 110 milioane lei sub formă de dividende, către acţionarii societăţii, proporţional cu participarea acestora la capitalul social, conform unui raport remis miercuri Bursei de Valori Bucureşti. 

 

Premierul Mihai Tudose a declarat marţi că Executivul a solicitat tuturor companiilor de stat să vireze la buget în avans, sub formă de dividende, sumele neangajate în proiecte.

„Dividendele, în mod cert, se dau acţionarilor. Deci nu le-a jefuit nimeni, nu le-a luat nimeni ceea ce nu avea dreptul. Le-am luat acum pentru că acum ne trebuiau. Vrem să începem nişte proiecte foarte mari. V-am dat un exemplu, Braşov – Ploieşti (tronson de autostradă – n.r.). Se face pe bani naţionali şi trebuie să demonstrăm că avem banii, măcar de început, ca Banca Mondială să fie partener”, a spus Tudose. 

Ministerul Energiei a mai cerut până acum 750 de milioane de lei de la Romgaz şi 85 de milioane de lei de la Conpet, sub formă de dividende suplimentare.

Totodată, Ministerul Economiei a solicitat 171 milioane lei de la Transgaz, 170,7 milioane de lei de la Transelectrica şi 655 de milioane de lei de la Hidroelectrica.

La Adunarea Generală din aprilie 2017, acţionarii aprobaseră propunerea Consiliului de Administraţie privind repartizarea profitului net al exerciţiului financiar 2016 pe destinaţii, şi o valoare totală a dividendelor brute de 99.499.571 lei. Dividendul brut fusese stabilit la 0,33 lei/acţiune şi data plăţii 28 iunie 2017.

sursa: AGERPRES

Aboneaza-te la Podcastul BANUL