PSD vrea sa le ia banul celor 4 milioane de romani din strainatate!

Guvernul PSD – ALDE vrea sa intre in banii celor patru milioane de romani care muncesc in strainatate. Practic in spatele deciziei de a afla detalii despre toate tranzactiile bancare ce depasesc 2.000 de euro pesedistii vor confiscare sumelor care nu pot fi justificate.

Opozitia sustine ca masura i-ar putea afecta pe romanii din strainatate care muncesc la negru si trimit bani acasa. Liberalii cred ca sumele trimise in tara vor trebui justificate, iar daca nu exista acte, vor fi confiscate. Reprezentantii Puterii il contrazic. Va fi nevoie doar de numele celui care face tranzactia, nu si de acte explicative.

„E transpunerea in legislatia nationala a unei directive europene care propune ca, pentru sumele de peste 1000 de euro, sa fie cunoscut expeditorul. In propunerea Guvernului s-a ridicat pragul la 2000 de euro, iar noi vom dezbate daca sa pastram acest prag sau putem sa il ridicam”, spune Marius Budai (PSD), presedintele Comisiei de Buget din Camera Deputatilor.

„Deja din momentul acesta este o minciuna, pentru ca daca se face transferul bancar deja stim numele. Stim mai multe decat numele. Stim, in cazul a 99% dintre tranzactii, si de unde provin. Se arunca o plasa si incearca sa prinda in aceasta plasa pe toti cetatenii romani care lucreaza in strainatate. Romania e singura tara care are 4 milioane de cetateni in afara tarii. In cazul Romaniei trebuie sa fim mult mai atenti cum transpunem aceasta directiva, pentru ca afectam 4 milioane de cetateni”, spune Florin Citu (PNL).

Proiectul de lege adoptat in ultima sedinta de Guvern spune ca transferurile de peste 2.000 de euro vor fi monitorizate, iar cele suspecte vor fi raportate Oficiului pentru Combaterea Spalarii Banilor.

Proiectul va intra in dezbaterea Parlamentului.

sursa>digi24.ro

Aboneaza-te la Podcastul BANUL