Romanii care si-au mutat banii pe Revolut credeau ca scapa: Cum pot fi poprite conturile clienților Revolut

Așa cum se întâmplă și în cazul altor bănci, sunt situații în care posesorii de conturi Revolut au datorii la stat sau către autoritățile locale, motiv pentru care acestea vor să pună popriri.

La solicitarea „Adevărul” fintech-ul Revolut și-a exprimat poziția oficială privind modalitatea în care conturile clienților săi pot fi poprite:
„Revolut și Libra Internet Bank desfășoară un parteneriat de succes, inițiat acum doi ani și jumătate, prin care Libra Internet Bank furnizează către Revolut un serviciu ce presupune alocarea unor conturi tehnice cu IBAN local, facilitând posibilitatea de a efectua plăți prin sistemele de plată autohtone. În momentul de față, Revolut continuă să-și ofere serviciile în România în temeiul libertății de prestare a serviciilor pe teritoriul Spațiului Economic European (SEE), prin extinderea/ pașaportarea licenței sale lituaniene. În anul 2022, am inițiat demersurile administrative pentru înființarea unei sucursale locale. Aceasta figurează în registrul de “Sucursale ale instituțiilor de credit din alte state membre”, asigurat de Banca Națională a României, însă nu este momentan operațională.

Astfel, entitatea lituaniană Revolut Bank UAB este unitatea sub care clienții sunt înrolați și deci singura care ar putea executa ordine/înființa popriri din partea entităților din România, dar numai cu respectarea procedurilor lituaniene, europene, precum Regulamentul UE Nr. 1215/2012 privind competența și recunoașterea și executarea hotărârilor în materie civilă și comercială (adică conform procedurii prevăzute la art. 41, 42 din prezentul regulament) și a altor prevederi legate de procedura europeană de executare.Pe piața locală, Revolut a construit și continuă să dezvolte relații de bună colaborare cu autoritățile de reglementare, cu instituțiile statului, cu asociații ale altor părți din ecosistem, în vederea limitării tentativele de fraudă, a evaziunii fiscale și pentru a preveni spălarea de bani.

Le mulțumim celor peste 2,6 milioane de clienți din România care ne-au acordat încrederea lor și utilizează serviciile noastre și îi încurajăm să continue să dea dovadă de responsabilitate în utilizarea serviciilor, conform termenilor și condițiilor aplicației. Folosirea conformă a serviciilor noastre și protejarea intereselor legitime ale clienților Revolut sunt teme prioritare pentru noi.”

Aboneaza-te la Podcastul BANUL