Santierul naval Galati va construi cele mai moderne fregate din flotele maritime ale Olandei şi Belgiei

Ministerul olandez al Apărării, Damen şi Thales au semnat contractul pentru proiectarea, construcţia şi livrarea a patru fregate de război anti-submarin (ASW); două pentru Olanda şi două pentru Belgia.

Navele vor fi construite la şantierul Damen din Galaţi, urmând ca sistemele de armamente să fie montate în Olanda. Fregatele vor avea o lungime de 145 de metri, cu o lăţime maximă de 18 metri şi un pescaj de 5,5 metri la un deplasament de 6.400 de tone. La bord, va exista loc pentru un echipaj de 117 oameni şi capacitate pentru personal suplimentar care să navigheze cu ei. Fregatele ASW sunt înlocuitoarele actualelor fregate multifuncţionale clasa Karel Doorman.

”Ministerul olandez al Apărării, Damen şi Thales au semnat contractul pentru proiectarea, construcţia şi livrarea a patru fregate de război anti-submarin (ASW); două pentru Olanda şi două pentru Belgia. Acordul a fost semnat pe HNLMS Karel Doorman de secretarul de stat al Apărării Christophe van der Maat, CEO-ul grupului Damen Shipyards, Arnout Damen, directorul general Damen Naval, Roland Briene, şi CEO-ul Thales Olanda, Gerben Edelijn, în timpul primei zile a festivalului maritim Sail Den Helder”, anunţă constructorul, scrie news.ro.

Aboneaza-te la Podcastul BANUL