Un ministru in coalitia PSD-PNL a scapat porumbelul: La 80 miliarde de euro numai ruperea coaliției ne mai trebuie

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, liberalul Marcel Boloş, a declarat, joi, la Iaşi, despre posibilitatea ruperii coaliţiei PNL-PSD, că România nu-şi permite luxul de a se confrunta cu instabilitate politică, el adăugând că nu vede o alternativă pentru actuala guvernare.

Întrebat la Iaşi, într-o conferinţă de presă, despre posibilitatea ruperii actualei coaliţii guvernamentale, ministrul Marcel Boloş a răspuns că nu crede că se va întâmpla acest lucru, el precizând că actuala coaliţie PNL-PSD are avantajul că asigură stabilitate politică şi decizională, informează News.ro.

„Să nu uităm că în vreme de criză, dacă se adaugă şi instabilitatea politică, eu nu văd cum România ar avea un mers firesc al lucrurilor. Având un asemenea buget imens de investiţii de 80 miliarde de euro, numai asta mai lipseşte României, să se confrunte cu o instabilitate şi să nu se mai poată lua deciziile necesare pentru ca investiţiile să se poată implementa. România anului 2026 sau a anului 2029, după ce aceste investiţii se vor face, ar trebui să arate cu totul altfel”, a declarat Marcel Boloş.

Potrivit lui Boloş, stabilitatea decizională şi politică este un bun câştigat, iar „România nu-şi permite luxul de a se confrunta cu instabilitate politică în condiţiile în care crize peste crize trebuie rezolvate”.

„Vedeţi criza energetică, criza pandemică, criza războiului. În fiecare zi trebuie să fii atent ca să îţi adaptezi, ca Guvern, deciziile la tipul de criză cu care te confrunţi. Nu văd alternativă astăzi pentru guvernare”, a afirmat ministrul Marcel Boloş.

Aboneaza-te la Podcastul BANUL