Vouchere de vacanţă pentru salariații din mediul privat. Propunerea a trecut de Senat

Deputatul Varga Glad a anunțat că propunerea legislativă privind acordarea voucherelor de vacanţă şi salariaţilor din mediul privat a trecut de Senat.

„Propunerea legislativă privind acordarea voucherelor de vacanţă şi salariaţilor din mediul privat a trecut de Senat. Pe lângă faptul că se elimină astfel inechitatea dintre salariaţi, aceştia având acces la beneficii similare indiferent de mediul în care sunt agajaţi, public sau privat, măsura propusă aduce şi o serie de avantaje de natură economică – dezvoltarea turismului intern, promovarea destinaţiilor turistice naţionale şi implicit, creşterea economiei locale.

În plus, actul normativ vine să completeze proiectele actuale de investiţii în turism, finanţate prin PNRR, care vor genera o ofertă suplimentară de servicii şi facilităţi turistice în ţară.”, transmite Varga Glad, deputat PNL.

De asemenea, liberalul precizează că: „Sper ca proiectul legislativ să se bucure de sprijin şi în dezbaterile din Camera Deputaţilor, astfel încât, începând cu 2024, şi angajaţii din mediul privat să beneficieze de voucherele de vacanţă în valoare de 1.450 lei.”

Aboneaza-te la Podcastul BANUL