Avertisment pentru afaceristi. Marcel Boloș: Lupta împotriva combaterii fraudei și a evaziunii fiscale intră într-o nouă etapă în România

Marcel Boloș, ministrul afacerilor de interne a declarat faptul că datorită unei decizii luate de Consiliul Uniunii Europene, de la 1 ianuarie 2024 facturarea electronică va obligatorie pentru toate tranzacțiile între firme.

”Este un instrument valoros pentru a urmări în timp real lanțurile de fraudare în materie de TVA, aspect foarte important în eforturile noastre de a crește gradul de colectare și a proteja bugetul public.

Faptul că facturarea electronică asigură o înregistrare precisă și verificabilă a tranzacțiilor comerciale facilitează procesul de verificare și audit. Așa ne asigurăm că tranzacțiile sunt conforme cu reglementările fiscale și nu au fost manipulate în mod fraudulos.

Implementarea facturării electronice obligatorii va elimina posibilitatea utilizării facturilor false sau duplicat, pentru că fiecare tranzacție este înregistrată în mod unic.” a precizat ministrul.

Aboneaza-te la Podcastul BANUL