Interzice Romania Tik Tok-ul în instituțiile publice? Ministrul Digitalizării: Nu vrem niciun fel de vulnerabilitate

Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, a precizat că aplicația Tik Tok nu va fi interzisă pentru ”românul de rând” şi nici pentru cei care nu lucrează în administraţie.

De asemenea ministrul a adăugat că a solicitat convocarea Consiliului Operativ de Securitate Cibernetică, organism gestionat la nivelul CSAT, unde trebuie luată decizia.

”Avem un raport preliminar, am solicitat convocarea Consiliului Operativ de Securitate Cibernetică, e un organism gestionat la nivelul CSAT, şi acolo trebuie luată o decizie cu privire la această aplicaţie. Nu vreau să mă antepronunţ, o să susţin punctul de vedere al ministerului, nu vrem niciun fel de vulnerabilitate. Interdicţiile şi cererile de până acum vizează dispozitive de serviciu, nu cele personale ale cetăţenilor”, a precizat Burduja.

Ministrul Digitalizării a dat asigurări că românii de rând nu vor fi afectaţi de vreo decizie privind aplicaţia Tik Tok.

”Nu vreau să speriem pe nimeni, nu o să interzicem aplicaţii pentru românul de rând sau cel care nu are legătură cu administraţia. Eu cred că veţi avea o decizie într-o săptămână, maxim două”, a mai adăugat Sebastian Burduja.

Aboneaza-te la Podcastul BANUL