Compania de drumuri a lansat astazi licitatii de autostrazi de peste 2 miliarde!

Compania de Drumuri a urcat luni în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) trei sectoare din Autostrada Transilvania, cu o valoare a contractelor estimată la două miliarde de lei, a spus Ștefan Ioniță, directorul general al CNAIR, la evenimentul LIVE BUSINESS Economica.

Cu noile sectoare din Autostrada Transilvania, valoarea proiectelor scoase la licitație anul acesta de către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) ajunge la 16,8 miliarde de lei, potrivit șefului de la Drumuri.

Acesta a spus că azi este termenul limită pentru depunerea ofertelor la Drumul de mare viteză Craiova – Pitești , iar până la finele săptămânii vor fi depuse cele pentru capetele Sibiu – Pitești.

Cele trei secțiuni din Autostrada Transilvania (Braşov – Borş) care urmează să fie scoase la licitație pentru Proiectare și Execuție sunt:

  • 3A2 + 3B1 Nădășelu – Mihăiești + Mihăiești – Zimbor (16,8 km + 13,26 km)
  • 3B2 Zimbor – Poarta Sălajului (12,24 km)
  • 3B5 Nușfalău – Suplacu de Barcău (13,55 km)

Autostrada A3 (numită şi Autostrada Transilvania pe porţiunea Braşov-Borş) face legătura dintre Bucureşti şi ieşirea spre Ungaria prin Borş. În prezent, se poate circula doar pe două secţiuni: Centura Bucureşti – Ploieşti (55,5 km) şi Câmpia Turzii – Gilău (52 km).

 Sursa: economica.net
Aboneaza-te la Podcastul BANUL