Anuntul ING Bank pentru antreprenorii din Romania. Ce ii asteapta in perioada urmatoare

ING Bank România continuă să susţină antreprenorii români şi să acorde împrumuturi cu garanţii de stat şi dobânzi subvenţionate, pentru al treilea an consecutiv, în cadrul programului IMM Invest Plus 2022, potrivit unui comunicat al băncii.

„Încă de la prima ediţie din 2020, ne-am alăturat programului IMM Invest. Până în prezent, am primit peste 18.000 de solicitări şi am acordat împrumuturi de peste 3 miliarde de lei. În fiecare an, aproximativ 80% dintre aceste credite s-au dus către întreprinderi micro şi mici, ceea ce ne bucură foarte mult, pentru că am reuşit să sprijinim antreprenori cu acces limitat la resurse financiare. Cererea pentru creditele de investiţii s-a menţinut la aproximativ 15%, cea mai mare pondere fiind acordată pentru derularea activităţii curente. Un mare avantaj al noului program IMM Invest Plus este subvenţionarea pe o perioadă de 12 luni a dobânzii, comparativ cu 8 luni în ediţiile anterioare. Într-o perioadă cu un grad ridicat de incertitudine economică şi dobânzi de referinţă ridicate, depunem eforturi, mai mult decât oricând, pentru a ne sprijini clienţii să depăşească dificultăţile. Rămânem un partener de încredere pentru antreprenorii români şi suntem dedicaţi să le oferim consultanţă relevantă pentru nevoile afacerilor lor”, a afirmat Mihaela Oţel, Tribe Lead în cadrul diviziei Business Banking Lending, ING Bank România.

Pentru capital de lucru, cei interesaţi pot accesa credite de până la 5 milioane de lei, iar pentru proiecte de investiţii, de până la 10 milioane de lei. Durata maximă a finanţărilor este de 72 de luni în cazul creditelor de investiţii şi de 36 luni pentru creditele pentru capital de lucru, potrivit Agerpres.

Atât clienţii ING, dar şi cei care încă nu sunt clienţi ai băncii, pot aplica pe site-ul IMM Invest şi pot alege ING ca bancă parteneră. Data până la care se pot face finanţări în cadrul programului IMM Invest Plus este 31 decembrie 2022.

ING Bank România este parte a ING Group, instituţie financiară internaţională globală, care oferă servicii bancare unui număr de peste 38,8 de milioane de clienţi individuali, companii sau instituţii din peste 40 de ţări.

Înfiinţată în 1994, ING Bank România este în prezent o bancă universală, oferind produse şi servicii tuturor categoriilor de clienţi – companii mari şi mici, instituţii financiare, mici antreprenori şi persoane fizice.

ING Bank România este a patra bancă în top 10 bănci locale, conform activelor, şi singura bancă cu creştere organică, fără achiziţii de portofolii de clienţi sau alte bănci. ING Bank România este o bancă universală cu peste 1,6 milioane de clienţi din trei segmente de business: persoane fizice (retail), companii IMM-uri şi Mid-Corporate şi Wholesale Banking.

Aboneaza-te la Podcastul BANUL