eMAG anunta o investitie uriasa in Romania: Va fi cea mai mare din Europa Centrala si de Est!

eMAG, cel mai mare retailer online din România, a anunţat, miercuri, o investiţie de 300 de milioane de lei într-un depozit de 120.000 de metri pătraţi în judeţul Giurgiu.

Va fi cel mai mare depozit din Sud-Estul Europei şi va fi finalizat la începutul anului 2019, precizează compania într-un comunicat.

Depozitul din Giurgiu reprezintă prima etapă dintr-un plan de investiţii majore pe termen lung, care va duce la crearea a peste 4.000 de locuri de muncă, mai anunţă eMAG:

Noul depozit va susține strategia eMAG de dezvoltare la nivel regional și va fi construit de la zero până la până la începutul anului 2019, se mai arată în comunicat.

“Noul depozit va susține creșterea rapidă a eMAG ca brand românesc la nivel regional și va îmbunătăți procesele logistice legate de produsele voluminoase. Investiția pe care o facem va genera numeroase beneficii pentru comunitatea locală și va ajuta la dezvoltarea zonei prin deschiderea unui număr mare de locuri de muncă, iar clienții eMAG vor beneficia de servicii de livrare mai bune. Este cea mai mare investiție a eMAG de până acum și ne propunem să o finalizăm până la începutul anului 2019,” a declarat Iulian Stanciu, CEO eMAG.

Depozitul va fi dedicat produselor voluminoase medii și mari (televizoare, mașini de spălat, frigidere, aspiratoare, etc.) și va avea o capacitate de 3 milioane de unități, fiind cel mai mare depozit de acest tip din Sud-Estul Europei.

Pe lângă spațiul de depozitare, o bună parte din investiție a fost alocată pentru tehnologia de sortare automatizată și predare. Astfel, depozitul va fi dotat cu rafturi de stocare a produselor, un sistem automatizat de benzi conveioare și sortere automatizare. În vârful de activitate, 200 de camioane cu marfă vor putea fi încărcate zilnic la depozit.

„eMAG colaborează cu Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat pentru ca această investiție să genereze prosperitate pentru comunitatea locală și beneficii pentru mediul de business românesc.
Noul depozit va fi construit într-o zonă cu acces la autostradă, la ieșire din București, în județul Giurgiu, în apropierea depozitului eMAG actual, ceea ce va permite o îmbunătățire a proceselor logistice. Pentru deschiderea noului depozit, eMAG va angaja peste 750 de specialiști și operatori de logistică în prima etapă de dezvoltare, urmând ca numărul acestora să crească în următorii ani. eMAG a achiziționat o suprafață de 600.000 mp pentru dezvoltarea proiectului”, notează compania în comunicat.

Fondat în 2001, eMAG este cel mai mare retailer online din România. Compania face parte din portofoliul grupului sud-african de media şi comerţ online Naspers.

eMAG s-a extins, în ultimii ani, în Bulgaria, Ungaria şi Polonia.