Romania a cazut 6 pozitii in clasamentul mondial al competitivitatii economice! Suntem mult in urma Bulgariei sau Poloniei!

România a căzut 6 locuri în Clasamentul global al competitivității sub Guvernul PSD – ALDE, ocupând anul acesta locul 68 din 137 potrivit Raportului „Indexul Global al Competitivității 2017 – 2018”, publicat de Forumul Economic Mondial, declară deputatul european Siegfried Mureșan. România se situează cu 29 de locuri în urma Poloniei și cu 19 locuri sub Bulgaria, principalele cauze care afectează competitivitatea țării noastre fiind ratele de impozitare, accesul la finanțare, birocrația, forța de muncă nepregătită corespunzător, corupția și infrastructura slab dezvoltată.

„România a căzut 6 locuri sub Guvernul PSD – ALDE în Clasamentul global al competitivității realizat de Forumul Economic Mondial, situându-ne anul acesta pe locul 68 din 137 de economii incluse în top. Raportul ne arată că România se află sub Polonia și Bulgaria și în ceea ce privește infrastructura, sănătatea, educația, eficiența pieței forței de muncă și inovarea. Sunt exact domeniile la care investitorii se uită și de care țin cont atunci când vor să investească sau să-și extindă activitatea într-o țară. O infrastructură slab dezvoltată, forța de muncă slab pregătită și instabilitatea fiscală înseamnă costuri mai mari pentru companii și astfel nu le mai rămân bani pentru dezvoltarea activității, pentru a angaja noi oameni sau pentru a mări salariile. Guvernul PSD – ALDE trebuie să înțeleagă că acestea sunt efectele lipsei reformelor economice și a investițiilor în educație și infrastructură. În loc să întărească economia și să creeze condiții favorabile mediului de afaceri, tot ce vedem din partea actualului Guvern sunt creșteri de salarii și cheltuieli guvernamentale nesustenabile, o îndatorare tot mai mare la dobânzi tot mai crescute și un cadru fiscal lipsit de predictibilitate. Prin aceste măsuri, PSD și ALDE alungă investitorii și aceștia vor alege să investească în alte țări din regiune unde găsesc condiții mai bune și predictibilitate, adică opusul a ceea ce le oferă guvernarea PSD – ALDE”, a declarat deputatul european Siegfried Mureșan, potrivit unui comunicat remis ȘTIRIPESURSE.RO.

 „Vrem să relocăm de la Londra în România Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA), dar România este codașă la cele mai importante capitole de care se ține cont când se decide o astfel de relocare, ne aflăm cu mult în urma contracandidaților noștri chiar țări din regiune, nu mai vorbesc despre Viena, Amsterdam, Barcelona sau Milano. Guvernul PSD – ALDE se face că nu vede acest lucru și că politicile sale de când a ajuns la putere sunt catastrofale și împing țara noastră în jos, așa cum tot au avertizat specialiștii. În 9 luni de guvernare a PSD și ALDE am căzut 6 locuri în Clasamentul global al competitivității și ne aflăm cu 19 locuri în urma Bulgariei. Deficitul s-a dublat de la începutul anului până în prezent, ratele la creditele imobiliare și cu dobândă variabilă cresc și ele în condițiile în care indicele ROBOR, în funcție de care se calculează dobânda, aproape s-a dublat în ultimele 8 luni, de la 0,8% la 1,46%, prețul la combustibili a crescut, ceea ce produce un efect în lanț de creștere a tuturor prețurilor. De asemenea, investițiile statului au scăzut la un nivel de neacceptat într-o economie care înregistrează creștere economică, rata de absorbție a fondurilor europene pentru coeziune, exact acele fonduri oferite gratuit de Uniunea Europeană țărilor mai puțin dezvoltate pentru a atinge nivelul de dezvoltare al țărilor bogate, este sub 1%, deși a trecut deja jumătate din perioada în care fondurile alocate pot fi cheltuite, 2014 – 2020. Forumul Economic Mondial o spune răspicat: România merge în jos într-un ritm care ar trebui să trezească la realitate Guvernul PSD – ALDE”, a mai spus deputatul european.
Aboneaza-te la Podcastul BANUL