Un nou stadion de ultima generatie in Romania: Va costa aproape 100 de milioane

A fost desemnat câștigătorul licitației pentru construirea stadionului ”Lego” din Timișoara. Viceprimarul Cosmin Tabără anunță că acesta va fi primul stadion după 60 de ani de pauză, iar investiția este de 97.002.850 lei, plus TVA.

„Avem câștigătorul desemnat pentru realizarea Proiectului tehnic și a construcției primului stadion din Timișoara, după 60 ani! Luni seară, la ora 24, a fost termenul până la care se puteau depune contestații, dar, din fericire, nu s-a depus niciuna. Din patru societăți, toate respectabile, a fost aleasă cea mai bună ofertă raportată la preț-calitate, conform prevederilor legale: societatea Tehnodomus S.A., împreună cu firmele din subantrepriză, la o valoare a contractului de 97.002.850 lei, plus TVA”, transmite Cosmin Tabără.

Liberalul s-a implicat în realizarea acestui proiect de la începutul mandatului de viceprimar: „Trebuie să trecem la treabă: semnarea contractului în scurt timp, realizarea proiectului, avizările care trebuie făcute și execuția propriu-zisă. Sper într-o colaborare constructivă între toți factorii care vor fi implicați, e nevoie de susținere la toate instituțiile. Suntem un oraș care nu are infrastructură sportivă, iar acum depinde exclusiv de noi să o facem! Să lucrăm împreună cu toții și să ajutam”.

Stadionul va fi construit pe structură metalică, va avea circa 10.000 de locuri și va fi ridicat în zona Căii Buziașului din Timișoara. ”Unii m-au condamnat, alții m-au ironizat pentru încăpățânarea mea de a merge mai departe. Unii au încercat să mă convingă să renunț, că nu exista șansa construirii lui, alții că e prea mic… Am continuat să merg pe acest drum, înainte, cu speranță că demersurile mele vor genera construcția lui. Prin construcția acestui stadion vom beneficia de un loc pentru tineret în special, dar nu numai. Va fi locul unde se vor putea organiza concerte de anvergură, un loc care va deveni destinația multor tineri din Timișoara. Va da viață întregii zone, care își va schimba înfățișarea. Construcția stadionului va garanta revitalizarea fotbalului bănățean. Oamenii cu bani se vor reapropia de echipele timișorene pentru că va exista un loc unde cluburile își vor putea desfășura activitatea. Fotbalul timișorean este unul dintre puținele din țară care poate produce bani datorită emulației suporterilor minunați”, a adăugat vicele liberal al municipiului Timișoara.

Aboneaza-te la Podcastul BANUL