YouTube introduce plata abonamentului pentru cei care vor sa asculte muzica

Platforma video YouTube, filială a ‘Alphabet-Google, se pregăteşte să introducă în luna martie 2018 un serviciu de muzică pe bază de abonament, informează Bloomberg citând surse din apropierea acestui dosar.

Potrivit Bloomberg, casa de discuri Warner Music Group a semnat deja un acord cu YouTube, care discută de asemenea cu Sony Music Entertainment, Universal Music Group şi Merlin, un consorţiu de case de discuri independente.

Acest nou serviciu de muzică cu plată, care momentan poartă numele de cod „Remix”, va propune un catalog de muzică la cerere şi videoclipuri provenind de la YouTube, urmând a concura cu ofertele similare propuse de Spotify, Deezer sau Apple.

Aceasta va fi cea de-a treia tentativă pentru Google după Google Play Music în 2011 şi ulterior YouTube Music Key în 2014, care în 2016 a devenit YouTube Red. Cu toate acestea niciunul nu a reuşit să concureze cu jucătorii importanţi din sector chiar dacă muzica este una din categoriile cele mai populare de pe platformă.

YouTube şi Netflix au cei mai mulţi utilizatori din SUA printre aplicaţiile de streaming video, potrivit App Annie. Raportul se bazează pe datele colectate în perioada iulie 2016 – iulie 2017 şi oferă clasamente pentru aplicaţiile de streaming video din SUA bazate pe utilizatorii activi lunar (MAUs), timpul petrecut în aplicaţie şi veniturile generate de App Store şi Google Play, potrivit Businessinsider.com.

Aboneaza-te la Podcastul BANUL