Descoperirea care schimba viitorul Europei: Nou zacamant de petrol si gaze, la doi pasi de Bruxelles

Deltic Energy a salutat ceea ce ar putea fi „una dintre cele mai mari descoperiri de gaze naturale din sudul Mării Nordului din ultimii zece ani”, ceea ce a dus la creșterea acțiunilor companiei cu aproape 20%, scrie heraldscotland.com.

Minusul din Marea Nordului a informat astăzi investitorii că a făcut o „descoperire semnificativă de petrol și gaze naturale” la sonda de explorare Pensacola, pe care o forează în parteneriat cu Shell.

Se pare că această descoperire va justifica decizia Deltic de a se concentra asupra unor părți din Marea Nordului ignorate de alte companii în urma încetinirii industriei petroliere și a gazelor naturale începând cu 2014, stimulând totodată eforturile de creștere a livrărilor interne de energie în urma războiului Rusiei în Ucraina.

În ultimii ani, Deltic a convins operatori importanți, precum Shell și Capricorn Energy (fosta Cairn Energy), să cumpere suprafețe de teren pe licențele pe care le deține în centrul și sudul Mării Nordului. Prospectul Pensacola se află în cadrul licenței P2252, în care Shell deține un interes de lucru de 65% și este, de asemenea, operator. Deltic deține o participație de 30%, iar ONE-Dyas 5%.

Lucrările la sonda de explorare au deschis o nouă zonă Zechstein în acest bazin matur

Graham Swindells, directorul executiv al Deltic, a declarat: „Ambele companii au fost înființate pentru a obține un nou zăcământ: „Prima sondă de explorare a Deltic de la Pensacola a avut un rezultat extrem de pozitiv și, la aproximativ 300 bcf (miliarde de picioare cubice), ar reprezenta una dintre cele mai mari descoperiri de gaze naturale din sudul Mării Nordului din ultimul deceniu. Această descoperire reprezintă o etapă importantă în dezvoltarea companiei noastre, pe măsură ce continuăm să ne executăm strategia de explorare condusă și să ne progresăm portofoliul de oportunități de foraj de înaltă calitate, în timp ce încercăm să creăm valoare pentru acționarii noștri.

„Credem că descoperirea de la Pensacola va deschide o nouă zonă Zechstein în acest bazin matur și evidențiază potențialul rămas al Mării Nordului ca sursă de noi descoperiri care pot furniza gaze naturale produse pe plan intern, sprijinind securitatea energetică a Marii Britanii în timp ce facem tranziția către o economie netă zero.

„Pe măsură ce ne continuăm pregătirile pentru forarea sondei Selene, așteptăm acum să lucrăm cu partenerii noștri pentru a continua să progresăm în această descoperire de gaze incitantă și semnificativă la Pensacola și așteptăm cu nerăbdare să informăm piața cu privire la planurile noastre viitoare.”

Aboneaza-te la Podcastul BANUL