PIB-ul Romaniei a crescut cu 4%

Conform datelor furnizate de Institutul National de Statistica (INS), Produsul Intern Brut (PIB) al Romaniei a intregistrat in trimestrul al treilea o crestere de 4,% fata de trimestrul al treilea de anul trecut pe serie bruta si de 4,7% pe serie ajustata sezonier.

Premierul Nicolae-Ionel Ciuca a anuntat ca „economia Romaniei isi consolideaza ritmul de crestere. Datele publicate azi de INS ne arata cat de necesare au fost masurile pe care le-am luat pentru a proteja cetatenii si mediul de afaceri de efectele cresterii preturilor la energie si gazele naturale, ale agresiunii militare ruse din Ucraina, care a intrerupt lanturi de aprovizionare importante, intr-un an in care seceta a afectat fermierii romani, alaturi de care am fost permanent”.

„Cresterea de 4% pe seria bruta si de 4,7% pe seria ajustata sezonier a Produsului Intern Brut, in trimestrul III al acestui an, fata de aceeasi perioada a anului trecut, contribuie la dinamica inregistrata in primele noua luni, cand economia Romaniei a crescut, comparativ cu perioada similara din 2021, cu 5% pe seria bruta si cu 4,3% pe seria ajustata sezonier”, a mai transmis liberalul.

Nicolae-Ionel Ciuca a mai precizat ca „alaturi de cresterea importanta a cifrei de afaceri din industrie, cu 26,6% in termeni nominali, in primele 9 luni ale anului, fata de aceeasi perioada a anului trecut, si de numarul tot mai mare al firmelor cu capital strain nou deschise in tara noastra, reprezinta confirmarea faptului ca prin masuri guvernamentale am reusit sa compensam efectele instabilitatii generate de razboiul din apropierea granitelor”.

„Aceste rezultate, obtinute prin investitii masive, cu finantare nationala sau europeana, dublate de cele private, ne incurajeaza sa continuam viziunea noastra de sustinere a economiei si protejarea cetatenilor, mai ales a celor vulnerabili”, a mai precizat premierul.

Aboneaza-te la Podcastul BANUL