Superbet Group îl numește Președinte al Consiliului de Administrație pe Hans-Holger Albrecht

Superbet Group anunță numirea lui Hans-Holger Albrecht în calitate de Președinte al Consiliului de Administrație, mandatul său urmând să înceapă pe 28 februarie 2023.

Această decizie confirmă intenția Grupului de a se lista, în următorii ani, pe o piață internațională de capital, în conformitate cu obiectivul principal al Superbet – de a deveni un lider mondial al industriei de tehnologie și entertainment.

Hans-Holger Albrecht deține o experiență impresionantă în funcții de CEO, Președinte sau membru al Consiliilor de Administrație în cadrul unor companii internaționale, private sau listate la bursă.

În prezent, Albrecht este Președinte al Consiliului de Administrație pentru Scout24 Group (platformă online de imobiliare), Președinte al Consiliului de Administrație și Investitor la Storytel (servicii de streaming pentru cărți audio și cărți electronice), fiind și membru în Consiliul de Administrație pentru Veon Ventures (comunicații și servicii digitale).

Cea mai recentă poziție deținută de Hans-Holger Albrecht a fost de CEO al Deezer, una dintre cele mai mari platforme globale de streaming de muzică. Anterior, acesta a fost Președinte și CEO al grupului internațional de telecom și media Tigo/Millicom International, care este prezent în mai mult de 15 țări din America Latină și Africa. De asemenea, Albrecht a deținut rolul de Președinte și CEO al Modern Times Group (MTG AB), cea mai importantă companie de media din Scandinavia și Estul Europei.

“Superbet are un potențial extraordinar în ceea ce privește extinderea pe piețele internaționale. Sunt impresionat de ambițiile companiei, de abordarea responsabilă față de clienții săi, precum și de nivelul ridicat de inovație și gândire antreprenorială demonstrat în cadrul Grupului.

Sunt încântat să preiau mandatul de Președinte al Consiliului de Administrație și sunt pregătit să susțin această echipă performantă de management pentru dezvolta cea mai bună strategie de creștere sustenabilă și accesare a unor noi piețe promițătoare, la nivel global”, spune Hans-Holger Albrecht, Președinte al Consiliului de Administrație, Superbet Group.

„Suntem martorii unui moment foarte important în povestea Superbet. În calitate de Președinte al Consiliului de Administrație, Hans-Holger Albrecht va conduce Grupul la următorul nivel în materie de viziune strategică.

Capacitatea sa remarcabilă de a crește companii de succes este esențială și ne va determina să valorificăm avantajul nostru competitiv și să prosperăm în piețele internaționale”, a declarat Johnny Hartnett, CEO, Superbet Group.

În urma acestei decizii, Sacha Dragic, fondator și anterior Președinte al Consiliului de Administrație (CA), devine membru al CA, pe măsură ce compania continuă să își consolideze echipa de conducere, aducând lideri de business cu experiență internațională solidă în domenii precum tehnologie, entertainment, gaming, piețe financiare și investiții de capital privat.

“Îmi face o deosebită plăcere să anunț faptul că Hans-Holger Albrecht devine Președinte al Consiliului de Administrație Superbet. Această numire a venit ca rezultat al unui proces riguros de analiză a mai multor candidați cu realizări deosebit de convingătoare, în urma căruia Hans-Holger s-a dovedit a fi o alegere excepțională.

Experiența sa vastă, în materie de guvernanță corporativă și management financiar, va ajuta organizația să crească și va contribui decisiv la intenția noastră de a deveni o companie listată pe piețele internaționale de capital”, spune Sacha Dragic, fondator și membru al Consiliului de Administrație, Superbet Group.

Fondat în anul 2008, Superbet este o companie de tech & entertainment, fiind liderul industriei de pariuri sportive din România. De asemenea, grupul este prezent în 10 țări, cele mai importante piețe fiind în România, Belgia și Polonia.

Între acționarii grupului se află și gigantul american Blackstone, cel mai mare fond de investiții din lume, care a realizat, în 2019, o investiție strategică minoritară în valoare de 175 milioane Euro.

Superbet este membru al IBIA (Asociația Internațională de Integritate în Betting) și singura companie românească premiată de patru ori în cadrul Central and Eastern European Gaming Conference cu trofeul de excelență în regiune – Cel mai bun Operator de Pariuri Sportive din Europa Centrală și de Est.

Cea mai influentă publicație a industriei global de profil, EGR (eGaming Review), a plasat Superbet Group pe locul 11 global în cadrul topului EGR Power 50 din anul 2022.

Aboneaza-te la Podcastul BANUL