Trafic record pe aeroporturile din Romania, in ianuarie

Prima lună a acestui an a adus pentru industria aviatică rezultate record, astfel că în ianuarie aeroporturile locale au fost tranzitate de 1,66 milioane pasageri, în creştere uşoară faţă de luna ianuarie a anului 2020, cea mai bună lună, conform datelor Asociaţiei Aeroporturilor din România.

Potrivit Ziarului Financiar, în ianuarie 2020, circa 1,65 milioane de pasageri au tranzitat aeroporturile locale, peste aceeaşi lună din 2019, ceea ce a însemnat că dacă nu ar fi izbucnit pandemia, anul 2020 ar fi putut fi cel mai bun an pentru sectorul aviatic.

Faţă de luna ianuarie a anului trecut, creşterea traficului aerian este de peste 80%.

Rezultatele primei luni din an ar putea fi un semnal bun pentru industria aviatică, care s-a confruntat cu cei mai dificili ani din ultimele decenii.

Cu toate că aeroporturile şi companiile aeriene nu se mai aşteaptă la probleme privind forţa de muncă, există însă temeri legate de criza de personal şi grevele controlorilor de trafic, care au contribuit semnificativ la problemele întâmpinate de aviaţie anul trecut.

Pentru anul acesta, industria aviatică este aşteptată să revină la nivelul din 2019, cel mai bun an pentru aviaţie, informează Mediafax.