Ministrul Energiei da startul etapei a doua a finantarii din PNRR pentru eficientizarea consumului de energie la nivelul operatorilor economici

Virgil Popescu, Ministrul Energiei, a anuntat ca se lanseaza sesiunea a doua pentru obtinerea finantarii din PNRR pentru eficientizarea consumului de energie la nivelul operatorilor economici.

Virgil Popescu: „Se lanseaza sesiunea a doua pentru obtinerea finantarii din PNRR pentru investitii in proiecte destinate sprijinirii investitiilor in modernizare, monitorizare si eficientizarea consumului de energie la nivelul operatorilor economici in vederea asigurarii eficientei energetice in sectorul industrial”.

Data si ora incepere depunere de proiecte: 14 decembrie 2022, ora 08:30
Data si ora inchidere depunere de proiecte: 15 februarie 2023, ora 17:00
Perioada de implementare a masurii de investitii nu va depasi data de 31 decembrie 2025!
Liberalul a precizat ca „principalul obiectiv urmarit este cresterea eficientei energetice, prin finalizarea a cel putin 50 de proiecte de eficienta energetica in industrie”.

Fonduri de 80,6 milioane de euro
„Tipul apelului este competitiv, iar solicitanti eligibili sunt: microintreprinderi, IMM-uri, dar si intreprinderi mari si entitati cu personalitate juridica inregistrate in Romania. Bugetul total estimat al schemei este echivalentul in lei a sumei de 80.600.000 euro, compus din bugetul aprobat pentru masura de investitii 5 in valoare de 62.000.000 euro si suma suplimentara aferenta supra – contractarii, in procent de 30%”, a transmis Ministrul Energiei.

Mai multe detalii aici…