Razboiul cu Austria ia amploare: OMV avertizează voalat Romania că își retrage investițiile

Amendamentele votate miercuri în Camera Deputaţilor contribuţia de solidaritate încalcă principiile Constituţiei României, au transmis miercuri, reprezentanţii OMV Petrom, aceștia spunând că planurile lor de investiții depinde de un regim fiscal predictibil.

„Proiectul de lege nu este definitiv până la publicarea în Monitorul Oficial. Cu toate acestea, observăm că amendamentele introduse, cum ar fi aplicabilitatea retroactivă, încalcă principiile Constituţiei României. Acest lucru este foarte îngrijorător. Planurile noastre viitoare de investiţii depind, printre altele, de un regim fiscal şi de reglementare previzibil”, conform punctului de vedere al OMV.

Reprezentanţii companiei petroliere au adăugat:

„Menționăm că, în 2022, am plătit deja 20 de miliarde de lei la bugetul de stat, în creștere cu 60% față de anul precedent. Din această sumă, 2 mld lei au reprezentat taxe nou introduse anul trecut”

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, proiectul de lege prin care se instituie contribuţia de solidaritate pentru societăţile care au activitate privind extracţia ţiţeiului, gazelor naturale, huilei, fabricarea produselor de cocserie şi a produselor obţinute pentru rafinarea petrolului, introducând prevederi referitoare la determinarea ponderii în cifra de afaceri a acestor activităţi.

Aboneaza-te la Podcastul BANUL